søndag 31. mai 2009

Kornblomst

Ville bare ønske alle en riktig fin og strålende 1. pinsedag! Nå går jeg og legger meg etter nattevakt. ( Og sover bort dagen i det fine været...) Men svigermor skal feire bursdagen sin i dag, så da kan jeg glede meg til å stå opp, og bare dra bort og spise masse god mat, før siste nattevakt. Det blir deilig!!

Her er en av mine favoritt-blomster; Kornblomst. Det er en skikkelig gammeldags staude, som sprer seg fra år til år. Veldig koselig!

Klem


lørdag 30. mai 2009

Fantastisk blomstringstid!

Jeg er en av de heldige som får lov å jobbe natta i hele pinsa.... Men da jeg sto opp i dag, nytta det jo ikke å være sur for det; det var bare å få på seg bikini'n, og ut på veranda'n. Men der var det jo så varmt at jeg holdt på å kveile, så da måtte jeg finne på noe annet. Så jeg tok en runde i hagen og luket løvetann, men det var vel egentlig ikke så veldig moro det, heller...

Så til slutt kom fotoapparatet fram.

Det er jo så fantastisk med alle fargene i hagen nå, så jeg koste meg med å lage noen montasjer med blomster på!:)

Ha en fortsatt fin pinse!! Klem

Foto: Ninas Interiør

torsdag 28. mai 2009

Hytte til salgs!

Våre gode venner og nærmeste naboer skal selge hytta si. Den ligger på Signebønfjellet i Enningdalen, ca en halv times kjøring fra Halden. Den er så fantastisk koselig, og virkelig verdt en titt!!! Her er noen bilder av den. Se og nyt!:)Bilder hentet fra Finn.no


Hvis du vil seg mer fra hytta, og kanskje er interessert i å kjøpe den, kan du trykke HER!


Ha en fin dag! Klem


tirsdag 26. mai 2009

A house with a view...

Jeg har alltid ønsket meg et hus ved vannet. Kan tenke meg at jeg ikke er alene om det!?..
Men hvis jeg går ut på terassen i 2. etage, kan jeg faktisk se et lite glimt av vann. Vannet er en innsjø som heter Femsjøen, og der har jeg tilbrakt alle mine barndoms somre, på ei lita hytte øverst i sjøen. Broder'n og jeg hadde hver vår lille båt som vi freste rundt i, og kosa oss glugg ihjel hele sommeren igjennom. Nå er dessverre hytta solgt...Snufs! Men jeg kommer alltid til å huske på disse somrene ved sjøen med glede!!

Klem

mandag 25. mai 2009

Hage-inspirasjon

Helgen har gått som en røyk! Med jente-fest på lørdag, og konfirmasjon på søndag... Jeg rakk faktisk å ordne litt i hagen på lørdag formiddag, og attpåtil fikk jeg tatt noen bilder. Jeg velger å kalle hagen for ganske "vill". Det er ihvertfall det som er planen etterhvert. Vil helst ha minst mulig å luke!...Så her er litt hage-nytt fra meg:)


Den grønne "boksen" du ser på det høyre bildet, er en gammel kjøleboks, som var gravd ned under den gamle hytta vår. Så i gamle dager, før kjøleskapets tid.. Ble denne brukt til å holde maten kald. Nå synes jeg den passer perfekt til å ha blomster i!Her er jo da håpet om at det skal bli så tett med stauder at jeg ikke trenger å luke mer! Sukk... Det er lov å drømme!!På bildet under har jeg sådd salat og reddiker. Prøvde på det i fjor, også, men da var jorda så dårlig at det bare ble no puslete greier. Men i år har jeg kjøpt hønse-gjødsel! Og du verden som det lukter!.. For jeg har ikke bare brukt det i grønnsakshagen nei; Alle bedd og potter er fulle av det nå, og det lukter ikke akkurat godt, for å si det pent!


Til og med rabarbra'n har blitt kjempesvær i år. Moro!


Og så må jeg jo innrømme det, at dukker det opp en koselig plante eller staude, så må jeg jo bare la den stå. Med det til følge, at grønnsakshagen også er full av Kornblomster, Margaritter, markjordbær og bjørnebær... Men pytt!..


Minstemann og jeg var i skauen og spikka masse pinner her om dagen. De har jeg brukt til å fylle opp mange potter med, for å støtte opp erteblomstene. De har jeg plassert over alt. Så jeg håper de virkelig blir store og fine! (Det regner jeg faktisk med, med all den hønse-gjødsla jeg brukte der!..)

Og så fikk jeg noen tomatplante-stiklinger av ei venninne. Hun hadde rett og slett skjært opp ei tomat i skiver, og lagt de i jorda, og vips så kom det masse skudd! Så dette er dagens tips! Da trenger vi jo ikke å kjøpe tomat-frø mer, ihvertfall!! Men jeg satt noen av de rett ut i urtehagen, (som er den gamle sand-kassa til ungene), og er litt spent på om de klarer seg der! Skal dele opp resten og plante de inne først, så får vi se hva som blir best:)Her er det både bakke-foto og "flyve-foto" fra 3. etasje. Eller 2. etasje... Spørs hvordan man ser det:)Foto: Ninas Interiør

Ha en fin dag! Klem

onsdag 20. mai 2009

Hektisk tid

Merker at det ikke alltid er like lett å få tid til blogging for tiden... Det er mye som skjer i mai, og med masse jobbing i tillegg, strekker ikke alltid tiden til. Men noen kjøkken-detaljer har jeg ihvertfall fått fotografert her:)

Ha en fin dag! Klem


Foto: Ninas Interiør

onsdag 13. mai 2009

Èn plomme her, og èn plomme der...

Vi har et plommetre som blomstrer så vakkert akkurat nå. Og hvert år håper jeg at det skal komme mange plommer på det. Men tror du det gjør det, da? Neida! Det starter kanskje med 4-5 plommer, og etter at fuglene har tatt sitt, sitter vi igjen med maks 2 plommer! Og det verste er, at de er veldig søte og gode, òg! Så hele familien må jo da dele broderlig på den ene plomma som er igjen!... Så jeg venter spent på hva som skjer i år!:)


Jeg fant denne 2-fargede Margaritten her i går, og synes den var så pen, så den måtte bare bli med meg hjem. Den står i en potte fra Indiska.Foto: Ninas Interiør

Ha en fin dag! Klem

tirsdag 12. mai 2009

" Silver-wall"

Jeg har sikkert nevnt tidligere, at jeg holder på å utdanne meg til interiør-konsulent. (Går litt tregt for tiden, bare...) Og da har jeg bla. lært at det er lurt å samle ting som er noenlunde like, i nærheten av hverandre, for å få mest mulig helhet i rommet. Så det prøver jeg å få til her hjemme, da:)

Jeg har en vegg i stua som jeg har samla alle "sølv-tinga" mine på. Og her kommer den!:)


Foto: Ninas Interiør

Ha en fin dag! Klem

mandag 11. mai 2009

Litt kjøkkenbilder i dag..

Det er så deilig nå på våren når sola lyser opp hele kjøkkenet. Man blir jo nesten i godt humør av det, selv etter en helg med nattevakter!..

Her er en liten titt:) Klem


Disse to sitter og koser seg på peisen. Har ikke hjerte til å ta de bort, for de er jo litt søte, da!..


Foto: Ninas Interiør

lørdag 9. mai 2009

God helg fra hagen!

Jeg synes det er veldig koselig med hage! Bare synd at det er så mye jobb med den...

Jeg har noen få roser, bla. New Dawn og Ingrid Bergman. Begge de to er utrolig flotte, og nå begynner de å komme. New Dawn, som står mot den gule veggen, blir utrolig stor i år, så jeg gleder meg skikkelig til den kommer med sine sarte, lyse roser. Lavendelen min som jeg har planta i samme beddet, kommer også i år. I fjor var den bare liten og sped, men den har allerede blitt skikkelig kraftig.

Ingrid Bergmann-rosa kommer med store, dyp-røde roser. I fjor blomstra den helt ut i oktober, så det håper jeg den gjør i år også. Den står under veranda`n, ved siden av Jasmin-buskene våre. De lukter utrolig godt når de blomstrer, derfor syntes jeg de passa så godt å ha rett under der vi sitter!

Her blomstrer jordbærene. Er spent på om det blir mye bær i år...Håper det!Foto: Ninas Interiør

God helg! Klem

fredag 8. mai 2009

Lysthus

Hvem drømmer vel ikke om et lysthus i hagen? Tenk så deilig på lange, litt kjølige kvelder, å sitte der med masse levende lys, sommerblomster og en god bok. Det er sommer det!! Og da kan man jo starte ute-sesongen mye tidliger, og drøye den til langt utover høsten. Sukk... Det er lov å drømme!...

Her er noen koselige lysthus, som jeg godt kunne tenke meg!:)

Klem

Hvis du vil se flere lysthus, kan du blant annet gå inn her:

http://www.sommerbutikken.no/lysthus-permanent.htm

http://www.finn.no/finn/viewimage?finnkode=13446333&reference=3/134/463/33_1339879515.jpg


http://www.lusthus.fi/

Foto: Fra nettsidene vist ovenfor

onsdag 6. mai 2009

Oppskrift på Smörgåstårta!

Det er flere som har lurt på oppskriften på Smörgåstårtan min, så her kommer den!:)


Dette er alle ingrediensen du trenger:)

Til 6 store/12 små biter trenger du:

18 skiver firkantet loff, smør eller bordmargarin. PS! Jeg pleier å doble fyllet, og kjøpe 3 loff!..

Fyll 1: 100-125 g. crabstics, finhakket, 1/4 beger/2 ss creme fraiche, 3-4 ss. majones, 1/2 glass/beger oransje el rød kaviar/rogn, 2 ss finhakket dill.

Fyll 2: ca. 100 g. røkelaks, finhakket, 3/4 beger creme fraiche.

Pynt/garnityr: Majones, fine, friske blad av frisè- eller Lollo-salat ( den bruker jeg, i forskjellige farger..) ca. 150 g pillede reker (500g m. skall), ca 200 g røkelaks i tynne skiver, 1/2 glass kaviar/rogn, 1 bit agurk, 1 sitron og frisk dill.


Skjær skorpene av loffeskivene og smør dem tynt. Smøret gjør at loffen ikke blir bløt av fyllet. Smøret kan eventuelt sløyfes, men da bør kaken serveres raskt.Mos sammen fyll 1 og 2 hver for seg. Fordel fyll 1 på 6 av loffeskivene. Legg nye skiver oppå og smør det andre fyllet over. Legg på de siste skivene.Legg alt på et fat, og pakk det inn i folie/evnt. plastfolie ( det bruker jeg). La fatet stå i kjøleskapet fram til du skal pynte kaken. (Gjør jeg gjerne 2-4 timer før gjestene kommer, så den er så "frisk" så mulig..)


Ta av folien og bre ett tynt lag med majones over hele kaka. Sidene også. Pynt med salatblader, (klem salaten langs kanten også) deretter røkelaks, reker, agurk- og sitronskiver, kaviar og dill.

Håper det smaker! Klem

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails